Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından yoklama edilen işleyiş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Bapsı esas amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin açıka düşmesidir.

02:34 İzmit'te Kocasının Salık Alamadığı Karı İtfaiye ve Kolluk Ekiplerini Harekete Geçirdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir hanımın kocası, selen alamadığı eşini uyarmak dâhilin itfaiye, esenlik ve aynasız ekiplerini harekete geçirdi. Balkondan kucakeriye giren bey, uyuyakalan eşini uyandırırken derin bir soluk aldı.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında yaman ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kadar evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları, yangın güvenliği midein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına neden olan çevre akışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Nazar boncuğu kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başında gelir.

En muvafık bedelı bulmanız kucakin farklı seçenekleri kontralaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına yatırım yapmanız önemlidir. İşte, en makul yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir müstacel durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve Yangın Kapısı mekânlardan işlemek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çıkışlara elden erişmeleri ciğerin muktezi tedbirler karşıır.

Feza Yangın olarak binalarınıza gestaltlacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Report this wiki page